Ett knippe knipplök alt schalottenlök eller salladslök 8 pilgrimsmusslor 1 dl vetemjöl till panering 50 g smör smör till stekning Hasselnötter Salt Skala och skiva löken med delar av. 8 pilgrimsmusslor
Skala och hacka löken. Stek lök och fänkål på medelvärme i smör utan att det får färg. 2 schalottenlökar. 8 pilgrimsmusslor. Stek pilgrimsmusslorna i smör på hög värme, ca 2 min på varje sida. Fänkålssoppa, 4 portioner 3 fänkålsstånd 2 schalottenlökar 5 dl kraftig hönsbuljong (två tärningar. 8 pilgrimsmusslor smör till stekning
Skala och hacka löken. Tomatpasta med halstradepilgrimsmusslor. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på ganska hög värme, på båda sidorna
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Dagens mat blev fancy-schmancy i form av halstrade färska pilgrimsmusslor, färska ostron och två olika räkröror (en med lök och stenbitsrom och en med parmesan) på bröd
Fräs lök och vitlök i olja på medelvärme i en stor kastrull. ) gör tomatsås på tomathattarna, använder det gröna på purjolöken kokar fond på köttbenen samt äter olika styckdetaljer (grisen består av mer än 2 fläskfileér. 2 schalottenlökar, finhackade. 2 vitlöksklyftor, finhackade. 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade. 1 gul lök, skalad och grovt hackad
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstradepilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Salta pilgrimsmusslorna, halstra dem i olivolja i het panna. Strimla salladslök och rödlök. Gör ett vitlökssmör av smör, vitlök och färska örter som persilja, timjan och peppar
Vi hade mycket grönsaker i kylen, så det fick bli halstrade musslor med spenatblad, avocado, lättkokt romanesco, blodapelsinfileér och en dressing på blodapelsin