Inledde med en högrevsgryta som förstås innehöll en massa gott rödvin, kantareller och grönsaker. Ja nu är väl hösten här även om vi fortfarande har varmt och skönt här i Göteborgstrakten
Denna höstens första gryta är lagad på märgpipa, smaksatt med stjälkselleri, gul lök, vitlök, sardeller (jo, men visst), fylligt och fruktigt rödvin, ett knippe örter samt torkade trattisar
Ett glas kryddigt och mustigt rödvin blir finemang till. Precis som utlovat så kommer här den läckra, höstiga grytan som vi ätit här hemma sedan i fredags
Ni som följt med mig förut vet kanske om dessa sembratallar vi har fäller rätt bra av sig, så det brukar bli omkring 8 säckar höst o vår. Tillsätt rödvin och oxbuljong och låt småkoka i ca 15 min. Lägg köttet i rödvinsskyn och låt koka på svag värme i ca 1–1,5 timmar. 8 säckar höst o vår
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Grytor av alla de slag är ju så härliga nu när det börjar bli höst. Jag skulle egentligen gjort en Bouef B men hade inget rödvin hemma och jag var lite sent på det så det fick bli en kycklinggryta istället
Särskilt köttgrytor om hösten. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. 5 dl rödvin. 5 dl rödvin. Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom