Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Så himla nöjd med den. ett gäng med vitlöksklyftor. Krydda med örtkryddor, salt och peppar på köttet och blanda runt med händerna, det ska vara mycket kryddor
Bryn bitarna i en rejäl klick smör tillsammans med löken. Tanken är inte att det ska bli goda bitar med tuggmotstånd, utan de ska koka sönder och istället ge riktigt god smak och färg till grytan
Finns så mycket man kan göra med kyckling. Smarriga somriga sallader, höstiga grytor, Indiska kryddstarka kycklingrätter, hel kyckling med vitlök och örter, buljong av rester med mera
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Japp, då var höstens första gryta tillagad. Låt koka ytterligare en stund medans du tillagar tillbehören som tex kan vara ris eller som jag gjorde, butternut squash i ugnen
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgrytamed grönpeppar och konjak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.