Men jag har ju fiskare i La Famiglia, som förser mig varje höst. En annan Jämtländsk specialitet är att ha messmör i gräddsås till fisk, så det fick bli smaksättning till grönkålsstuvningen
Tillsätt soja, fond och messmör och låt allt puttra i några minuter. Älgskavsgryta (4 portioner)240 g älgskav (1 pkt)1 gul lökchampinjoner2 dl matlagninsgrädde2 dl iMAT½ msk soja½ msk oxfond (eller ännu hellre viltfond kanske men det hade jag inte hemma)2 msk messmörsaltpeppar. älgskav, gryta, höst, middag 4 portioner. 2 msk messmör
Renskav med svamp och messmör (4p)2 paket renskavNågra nävar kantarell eller trattkantarellEn finhackad gul lökEn klick smör4 dl grädde3 msk messmörVitpeppar, saltPersiljaSå här gör du. 3) Häll i köttet, grädde och messmör. 3 msk messmör
En rejält mustig och smakrik älgskavsgryta som passar höstens blås och ruskväder. Oftast brukar jag göra en ljus gryta med renskav i en sås med messmör, det är den absolut godaste jag vet
Lite höstiga smaker. Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan och messmör. 2 msk messmör. 2 msk messmör. I senaste numret av Laga Lätt (nr 8/11) är Börje Salming gästkock