11 Mar. 07. 50. Viltskavsgryta. 2kommentarer. Hej och godmorgon onsdag. Gårdagen gick i lugnets tecken här hemma, efter att jag spenderat mer än 24 timmar på jobbet innan jag kom hem igår morse
Denna viltskavspasta svängde vi ihop i helgen och den blev verkligen super. 4 port1 pkt älgskavSmör1 gul lök250 g färska champinjoner1 röd paprika2 msk mjöl1 ½ dl grädde2 msk mjölk1 dl creme fraiche2 msk svartvinbärsgelé8 enbär½ köttbuljongtärningsalt, peppar2 pkt färsk tagliatelleBryn fryst älgskav och tillsätt sedan lök och delade champinjoner
ViltskavsgrytaRecept för ca 5 personer2 pack viltskav2L kantareller6dl grädde ½ gul lök2 vitlöksklyftor2 msk kantarellfond2 msk viltfondSalt/PepparLite soya för färgen
När vi åt viltskavsgryta med potatismos, gjorde jag blomkålsmos. . Det funkar utmärkt med att ersätta de största kolhydrat fällorna ( ris, pasta, potatis, bröd ) med grönsaker
I vanliga fall när jag gör viltskavsgryta brukar jag använda renskav, eller viltskav, men förra veckan tog jag och gjorde en gryta på fjällskav, skillnaden var att köttet var lätt rökt och gav en lätt rökig smak på grytan
Recept. Carina Nina Wessman. fre, 2013-08-30 22. 53. 20min. (0). Skala och hacka löken i bitar. Stek löken i olja tills den mjuknat och lägg därefter i viltskaven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.