Hålkakor rågmjöl recept

Grova hålkakor

Grova hålkakor

4 dl grovt rågmjöl. Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Hålkakor med potatis

Hålkakor med potatis

4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Hålkakor

Hålkakor

Rör i rågmjölet och tillsätt vetemjölet under knådning. Nu är det dax för Hela Sverige bakar, men under tiden jag kollar tänkte jag bjussa på ett gott recept på Hålkakor, fick fina betyg av min smakpanelen
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

Knåda i rågmjölet och tillsätt vetemjölet under knådning (med matberedare/ degblandare). 200 gram grovt rågmjöl. 4 hålkakor. 200 gram grovt rågmjöl
Rågbullar eller hålkakor

Rågbullar eller hålkakor

Tillsätt salt, sirap, rågmjöl och vetemjöl. Eller baka ut till hålkakor. Rulla till släta bullar och doppa i rågmjöl eller sesamfrön och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper
Kalljästa små hålkakor

Kalljästa små hålkakor

Dessa småbröd är gjorda med fint rågmjöl och så gjorde jag ett litet hål i mitten, det är självfallet helt valfritt
Limpa med potatis o morötter...

Limpa med potatis o morötter...

Rör ner potatis, brödkryddan, salt, honung, rågmjölet och grahamsmjölet. 1 dl grovt rågmjöl. Smula ner jästen i en degbunken
Farmors hålkakor

Farmors hålkakor

8 liter rågmjöl (1600 gr). 1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervärme (37°). Smula jästen och lös upp den i degspadet
Grova hålkakor

Grova hålkakor

4 dl grovt rågmjöl. Ugn. 225°. Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Hålkakor och körsbärssmoothie

Hålkakor och körsbärssmoothie

Knåda i rågmjölet och tillsätt manitoba cream under knådning. Hålkakor (4st). 200 g grovt rågmjöl. Hålkakor (4st). 200 g grovt rågmjöl
Baka, baka litet bröd

Baka, baka litet bröd

Hålkakor. Knåda i rågmjölet och tillsätt vetemjölet under knådning (med matberedare/ degblandare). 200 gram grovt rågmjöl. 4 hålkakor. 200 gram grovt rågmjöl
Rågbaguetter!

Rågbaguetter!

Jag gräddade dem på samma sätt som hålkakorna. 200 g (ca 3,5 dl) rågmjöl. 200 g (2 dl) ljummet vatten300 g ( 5½ dl) rågmjöl. 200 g (ca 3,5 dl) rågmjöl. 300 g ( 5½ dl) rågmjöl

Grova rågkakor

hålkakor. Fiberrika, grova, saftiga och goda hålkakor. 3dl grovt rågmjöl. 3dl grovt rågmjöl. Grova. som mättar länge

Hålkaka

Ha i salt, ha sedan i allt rågmjöl, ta sedan vetemjölet tills degen känns bra, låt jäsa i 30 min under bakduk. Ca 1 kg rågmjöl

Grova hålkakor

4 dl grovt rågmjöl. 1.  Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål

Hålkaka

Dessa hålkakor är goda nybakade, frysta och upptinade eller till och med då de har legat någon dag i skafferiet

Hålkakor

Blanda rågmjöl och havregryn i en stor bunke. Låt hålkakorna svalna under bakdukar. 3 dl rågmjöl. Koka upp vattnet och häll det skållhett över mjöl- och grynblandningen