Brödomelett är en väldigt enkel och indisk inspirerad frukostmeny där bröd lagas tillsammans med omeletten. Riktigt gott och passar perfekt till frukost, brunch eller som enklare lunch.
Receptet kommer från bloggen Tasty Appetite som är skriven av Jayanthy Kumaran. Detta recept är hennes sons favorit och får honom alltid att springa upp ur sängen på tidiga skolmornar! Bättre betyg kan ju inte ges, visst?
Gör så här:
1) Tillsätt gurkmeja, röd chili och salt i en skål.
2) Lägg till lite vatten och mixa ordentligt.
3) Knäck äggen i blandningen.
4) Blanda ordentligt, det ska inte vara några klumpar i blandningen.
5) Finhacka löken, tomaten, chilin och chilantro löven och lägg dem i blandningen.
6) Rosta brödskivorna i pannan eller i brödrosten.
7) Ta bort bröden ur pannan.
8) Lägg i oljan i pannan och häll i äggblandningen.
9) Låt den koka i 1 minut och vänd sedan ner brödet i smeten och se till att få äggsmeten på båda sidor brödet, lägg det sedan åt sidan.
10) Låt omeletten koka i 2 minuter till.
11) Lägg nu bröden på omeletten .
12) Vänd nu på omeletten genom att hålla i brödskivorna som ett handtag.
13) Låt omeletten kokas ytterligare 2 minuter på låg värme.
14) Servera med ketchup eller chutney.
Tillagningstid: ca 15 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/bread-omelet-healthy-breakfast-menu-step-by-step-3372134.html
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Serverad på mitt favoritbröd och toppad med ugnstorkade tomater och grovmald svartpeppar. En spontan present från min syster, en solig dag, telefonsamtal med min familj, skratt på jobbet med underbara kollegor, gott te, tid i naturen, fin musik, en bra bok, en inspirerande film, yoga, bilder på min systerdotter, drömmar om resor jag kommer göra och människor jag kommer träffa
Dela med dig av inlägget. Han också med en tur till godingarna kände att jag var tvungen att få lite barnbarns energi, När jag åkte hem därifrån så började det att regna, det kan man kalla perfekt tajming
Smakaavmed salt och svartpeppar. Jordnötssås är inte det nyttigaste man kan äta men om man gör såsen på kokosmjölk och äter med en massa sallad och lite bulgur behöver man kanske inte ha lika stor ångest
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.