1 st gul lök. 1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 2 Koka på låg värme ca 1,5 tim. 3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm
1 st gul lök. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
1 gul lök. 1 gul lök. . En värmande och mustig soppa som tar en stund eftersom den ska koka 1,5 timme. Servera med en klick aioli och det det goda brödet
1 gul lök. 1 gul lök. Vi har ju fina billiga svenska rotsaker nu så varför inte göra en soppa. Ja jag vet att jag är tjatig med mina soppor men jag älskart`
1 gul lök. 1 gul lök. Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Köttet blev väldigt mört och gott, man utöver det så var det en ganska så intetsägande soppa
Att döpa receptet till den goda köttsoppan lurar lite. Ca 500 g högrev1,5 liter vattenCa 1,5 tsk salt1 gul lök2 morötter1 purjolök1 bit kålrot1 palsternackaCa 150 g rotselleri3 medelstora potatisar1 lagerbladCa 1/2 tsk mald vitpeppar1 zucchini 1 rejäl bunt slätbladig persiljaKoka upp vatten och salt i en stor gryta, lägg ner köttet. 1 gul lök
Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja