Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. "Grovtrågbröd med kummin och fänkål1 stort bröd5 dl grovt rågmjöl9 dl vetemjöl2 dl linfrö1 dl rågkross1/2 msk kummin1/2 msk fänkål1/2 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1,5 dl brödsirap7 dl filmjölkBlanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor bunke. 5 dl grovt rågmjöl
grovtrågbröd. Skala och hacka löken. Tärna potatisen. Skala och hacka äggen. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda lök, potatis, ägg, ansjovis, dill och gräddfil i en bunke
4 dl ljummet vatten, 50 gr rågsurdegsgrund, 175 gr krossad råg, 65 gr grovt rågmjöl, 125 gr solroskärnor, 80 gr linfrö, 20 gr havssalt. 65 gr grovt rågmjöl
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. 6 dl grovt rågmjöl (330 g). Strö grovt rågmjöl över och låt bröden jäsa i 30 minuter under bakduk. 6 dl grovt rågmjöl (330 g)