Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. "Grovtrågbröd med kummin och fänkål1 stort bröd5 dl grovt rågmjöl9 dl vetemjöl2 dl linfrö1 dl rågkross1/2 msk kummin1/2 msk fänkål1/2 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1,5 dl brödsirap7 dl filmjölkBlanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor bunke. 5 dl grovt rågmjöl
Ett av de tips jag fått om grovt bröd var Camilla Plums Mogens Rågbröd. Sedan bakade jag rågbrödet. Häll degen i en smörsmord eller bakpappersfodrad, stor rågbrödsform (eller två mindre formar)
6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 1 dl grovt rågmjöl. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. 6 dl grovt rågmjöl (330 g). Strö grovt rågmjöl över och låt bröden jäsa i 30 minuter under bakduk. 6 dl grovt rågmjöl (330 g)
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.