Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Servera på grovtrågbröd. Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar. 4 skivor grovtrågbröd. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 4 hårdkokta ägg 55 g ansjovisfilé 2 msk hackad färsk gräslök 2 msk hackad färsk dill 1 msk kaviar svartpeppar 4 skivor grovtrågbröd
Klicka ut på mitten av ett gott rågbröd. Denna gång föll turen på den traditionella gubbröran som enligt traditionen innehåller hackad ansjovis med spad, gul lök, kokt ägg, gräslök och dill
Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut röran på brödet och garnera med resterande ansjovis, delade vaktelägg och gräslök och lite citron
Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut röran på brödet och garnera med de fem delade ansjovisfiléerna, delade vaktelägg och gräslök och lite citron
Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut röran på brödet och garnera med resterande ansjovis, delade vaktelägg och gräslök och lite citron
Blanda allt i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur över natten. I förra veckan bakade jag det här rågbrödet som jag hittade i Saltå kvarns bok, helt nöjd blev jag dock inte
Anders Sandquist tipsade mig och jag startade med att sätta hennes surdeg med yoghurt och honung. Ett av de tips jag fått om grovt bröd var Camilla Plums Mogens Rågbröd
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.