Grova rågbröd recept

Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Dag 1. Blanda rågkross, linfrön och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll i. Rör om och täck med plastfolie
Henriks grova danska rågbröd

Henriks grova danska rågbröd

Dag 1. Blanda surdeg, vatten, rågkärnor, rågmjöl, vetemjöl och salt i degbunken till köksmaskinen. Arbeta samman ordentligt
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Häll den ljumma blandningen av svagdricka och margarin över det skållade grova mjölet. Dag 1. Koka upp 5 dl svagdricka i en kastrull
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Bakade detta grova bröd idag. Sätta skållningen igår kväll och bakade av när jag vaknat. Ett grovt bröd med lite tuggmotstånd
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Ljumma vattnet till 37 grader. Blanda smulad jäst, vetekross och Fibrex i en degbunke. Späd med lite vatten
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Dag 1. Blanda rågkross, linfrö och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll i. Rör om och täck med plastfolie
Grovt rågbröd med gubbröra

Grovt rågbröd med gubbröra

grovt rågbröd. Skala och hacka löken. Tärna potatisen. Skala och hacka äggen. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda lök, potatis, ägg, ansjovis, dill och gräddfil i en bunke
Grovt rågbröd med mustig smak

Grovt rågbröd med mustig smak

Det går även att baka utan surdeg, men blir väldigt gott med. Recept på hur man gör rågsurdegsgrund finns här på min kokbok under fliken ”baka surdeg”
Dagens recept: Grovt rågbröd

Dagens recept: Grovt rågbröd

DAGENS RECEPT 15-01-14GROVT RÅGBRÖDDet är underbart att komma hem och mötas av en härlig doft av hembakat, färskt bröd

Laxrilette i grovt rågbröd

Lägg bitar av varmrökt lax i en skål och blanda med en gaffel färskost, hackad kapris och senap. Smaka av med salt och peppar
Laxrilette i grovt rågbröd

Laxrilette i grovt rågbröd

4 skiva rågbröd. Lägg bitar av varmrökt lax i en skål och blanda med en gaffel färskost, hackad kapris och senap
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Grovt bröd

Grovt bröd

Ett nyttigt vardagsbröd, utan den där bikarbonatssmaken som kan finns i vissa rågbröd. Regniga semesterdagar är perfekta för brödbak
Rågbröd med lingonsylt

Rågbröd med lingonsylt

Smula jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Häll på vatten och lingonsylt. Låt blandningen bli fingervarm (37º)
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Långpannebröd är smidiga tycker jag. Allt gräddas på samma gång och man får portionsbitar färdiga att stoppa i frysen

Mustigt rågbröd bakat på surdeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön