Griskind. Däremot har jag inte hittat någon lokal återförsäljare som säljer griskind, och jag vill inte ta mig in över de fyra broarna till stan för att köpa det
I grytan ligger griskinder och innan du säger örk och blä så låt oss säga att det är en otroligt fin styckningsbit, den blir så makalöst mör när den lagas till under några timmar
En annan billig styckdetalj är griskinder. Eftersom jag inte lagat griskinder tidigare googlade jag en del recept och insåg att det vanligaste tillagningssättet är att confitera
Först ut av "rätter som kan passa fint till nyårsafton" är en middag passande för köttgillarna, framförallt de av er som gillar långkok och grytor, när vi idag bjuder på en gryta som ni lagar till på antingen griskinder eller annat kött som passar bra för långkok
Julen började göra sig påmind när vi lagade till griskinder i lergrytan och satte smak med hjälp av glögg och därefter svängde samman en cheesecake som lös gul av saffran
Inte långt därefter var det åter dags för fler märkligheter att dyka upp som en liten aptitretare i köket på facebook, denna gången rörde det sej om griskinder som tillagades i vår lergryta
Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott
Jag tycker om att confitera, vilket passar bra med t ex anklår, griskinder eller t o m svamp. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
400 g bucatini, eller spaghetti 200 g griskind, eller pancetta 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g) 1 dl torrt vitt vin 75 g pecorinoost chiliflakes olivolja salt svartpeppar