Gryta med griskinder och oxmärg
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gryta med griskinder och oxmärg 4 port 1 kilo griskinder eller annat långkokskött, typ högrev eller bog
  • 1 liter rött vin (går utmärkt med matlagningsvin)
  • 1½ msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk torkad timjan
  • ½ liter köttbuljong
  • ½ stor rotselleri i stora bitar
  • 2 morötter i stora bitar
  • 5 små gula lökar
  • 3 lagerblad 10 hela svartpepparkorn
  • ½ msk sherryvinäger
  • 1 burk torkade Karl-Johansvampar (blötlögg minst 15 minuter)
  • 100 märgben, ungefär 2 stycken Putsa köttet fritt från fett och senor, lägg det i en påse.
  • Blanda vin, salt (1½ msk), socker och timjan, häll i påsen, förslut och låt ligga i kylen över natten för att marinera.
  • Lyft ur köttet, häll av marinaden i en gryta, koka upp och skumma av.
  • Bryn köttet runt om i en stekpanna och lägg över i marinaden tillsammans med köttbuljongen.
  • Fräs rotfrukter och lök, lägg ner i grytan tillsammans med pepparkorn, lagerblad, svamp och märgben.
  • Låt grytan småputtra 2 - 2½ timme.
  • Ta upp märgbenen från grytan, sila från vätskan och låt den koka ner ca 15 minuter, smaka av med vinäger och ev mer socker.
  • Red av såsen till önskad konsistens och häll tillbaka i grytan med de övriga ingredienserna.
  • Gröp ur märgen från benen och klicka den i tallriken vid serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.