Gris lamm recept

Lammet och Grisen

Lammet och Grisen

I går var vi på Lammet och Grisen och käkade. Köttet hämtas hos en kock som trancherar upp fläskfilé, lammfilé och oxfilé
Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Du kan testa det här receptet till spjäll av Gris, kan tänka mig att det blir minst lika gott. Revbensspjäll på Turkiska Lammrevben var en ny bekantskap för mig, men absolut något jag kommer att köpa igen
Revbensspjäll av lamm

Revbensspjäll av lamm

Har man inte tillgång till spjäll av lamm så passar receptet lika bra att använda till spjäll av gris
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Man kan göra Tagine med nöt-, lamm-, eller griskött, dock inte gris om man ska ha en muslim till bordet, men annars går det bra
Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i. 0,5 kg grytbitar av gris
Grekisk lammkorv

Grekisk lammkorv

Jag valde att använda fårstek och fett ifrån gris. Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött
Ugnsbakad grekisk köttgryta

Ugnsbakad grekisk köttgryta

Grytbitar av kalv, gris och lamm. Jag använde kalvrygg, grisbog och framlägg från får. får, grekisk, kalv, lamm 1 dl mjöl och en halv dl vatten
Chilimarinerade Lammrevben med Avocadosallad

Chilimarinerade Lammrevben med Avocadosallad

Revbensspjäll på Lamm Revben från lammet, är precis som dem från grisen, riktigt saftiga och möra. Om man låter dem puttra länge vill säga, för de är ju lite magrare än grisens
Leverpastej

Leverpastej

1½ kg lever, antingen från ungnöt, gris, lamm eller vilt. 1½ kg lever, antingen från ungnöt, gris, lamm eller vilt
Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart
Korv

Korv

Fjälster av gris eller lamm. Salt kan väga lite olika och vara olika salt. I det här receptet används Himalayasalt
Rullsylta

Rullsylta

Tunna skivor av späck från gris. Rullsylta gjord på lammbringa är min personliga favorit till julen. Bringa med ben från ett lamm eller ett får
Indisk köttgryta

Indisk köttgryta

Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott