Pancetta, citron och kryddor till lammkorven. För att dryga ut påsklammet så gjorde jag lite lammkorv och lät inspirerad av mästarmenyn från årets kock 2011 Thomas Diedrichsen så smaksatte jag korven med koriander- och fånkålsfrön samt rivet citronskal
Det går hett till i vårt kök just nu, är det inte heta kladdkakor så är det heta salsor. ) Och vi ska inte vara mildare idag, nej då för nu är det dags för en spicy färskkorv att göra entré
Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. Idag har jag varit och lämnat blod, har varit blodgivare i många år… idag var det 50 gånger som jag har lämnat blod
Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor
Det blir mycket grillat nu och lär så bli i några månader till. Men ibland blir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.