Det funkade jättebra och gav en lite mildare viltsmak år köttbullarna. 1 kg revben av vildsvin (eller tamsvin). Ta ut revbenen och pensla bensidan med glazen när ca 10 minuter åretstår av ugnstiden
På toppen av revbenen (ungefär hälften), ta bort köttet med en vass spetsig kniv. Fräs lök i smör, tillsätt köttfärs och malet revben lamm tas bort platsen
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås. 800 gram lammkotletter. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. På söndagkväll kokade jag ihop en marinad som jag la ner revbensspjäll i
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Dra av från plattan och låt kallna under lock. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Ta sedan upp köttet och låt det rinna av. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Häll av och ta upp revbensspjällen. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Gör tunna klyftor och kör sedan med varmluft i ugnen, se till så att de får mycket plats så att de blir härligt krispiga, de går bra att köra samtidigt som griljeringen av spjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.