Det som är speciellt är att den innehåller både gris och nötkött. Stoppa i grisfjälster. 500 gram griskött, 250 gram grisfett och 250 gram nötkött för varje kilo kött. korv, latinamerikansk 500 gram griskött, 250 gram grisfett och 250 gram nötkött för varje kilo kött
Numera kallar vi nästan allt kött från grisen för griskött, även filén. Grisfilé passar också bättre än fläskfilé för det finns bara kött på filén, nästan inget fett alls
En med med griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
En korv med griskött, kryddad med spiskummin, oregano, chili, rökt paprika. En argentinsk chorizo med en blandning av biff och gris, kryddad med rökt paprika och vitlök, rött vin som vätska
Det har blivit många olika recept med griskött under vår Cypernresa. Gris i olika former Här kommer lite mer mat från resan, innan jag kommit igång på hemmaplan
Det är inte så ofta som jag lagar till gris kanske du har märkt, är helt enkelt inte så förtjust i smaken och upplever även att jag får mer värk om jag äter mycket charkprodukter av griskött
Istället för Fläskkött Här nere i Turkiet är det som bekant lite ont om griskött. Muslimerna äter ju ingen gris, men jag har hittat en väldigt bra ersättare
Detta var en kinesisk "semla" med mört griskött och picklad gurka. Farang är ju känt för sitt gris också, så jag tror denna rätt lyfter Gaijin på kartan
Vi äter en hel del griskött och kyckling i Sverige. Nöt och lamm är betesdjur och kan därför få sin mat från stället till skillnad från kyckling och gris som oftast äter importerat kraftfoder
Griskött innehåller även arakidonsyra som kan ha en negativ påverkan vid reumatism. ”För mycket rött kött – det vill säga kött från nöt, gris och lamm – ökar risk för både cancer och hjärtkärlsjukdomar