Sprang på en fin fin Marulk i fiskdisken i affären idag. En kraftfull marulk med kungen av de svenska ostarna till som krydda och en lite lenare ost/basilkacreme som svalkade vävde ihop kvällens middag
Den första rätten jag provade var tonfisk med grillad paprika och vinägrettsås. Men eftersom jag inte bor i New York som Mario, utan i Göteborg, bytte jag ut tonfisken mot marulk som är ett mer lokalt alternativ
Citronen blir nästan karameliserad och får en lite söt smak, perfekt till grillad fisk eller kött. Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den
Marulk är en bra grytfisk då den är fast i köttet och håller ihop bra. 500 g marulk. 500 g marulk. Ibland blir man ju så otroligt irriterad på sig själv
I torsdags hade vår Fiskhandlare Pontus på Västkustpojkarna fantastiskt marulksfilé. Lägg upp marulksfiléen på ett fat med Fish & Seafood blandningen, rubba lätt in kryddan i fisken runt om