Marulk med grillade grönsaker
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g marulkfilé
  • 14 tsk dijonsenap
  • 18 skivor bacon
  • 14 grillspett
  • 1 salt och nymalen svartpeppar
  • 11 zucchini
  • 11 fänkål
  • 12 röda paprikor
  • 12 auberginer
  • 12 msk rapsolja
  • 12 kvistar färsk oregano
  • 1 nymalen svartpepparLägg träspetten i blöt i 30 minuter. Torka av fisken och skär den i 8 jämna bitar.
  • 1 Bred dijonsenap på baconskivorna och linda en baconskiva runt kanten på varje bit.
  • 1 Trä upp två bitar på varje spett.
  • 1 Krydda fisken med salt och peppar. Grilla spetten 2 minuter på varje sida över het glöd.
  • 1 Grillade grönsaker: Skölj och ansa grönsakerna. Dela zucchinin och skär halvorna i bitar på längden. Dela fänkålen på samma vis.
  • 1 Skär paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Dela auberginerna precis innan de ska läggas på grillen.
  • 1 Grilla fänkål och aubergine 5 minuter per sida, zucchini och paprika 2 minuter per sida.
  • 1 Pensla med olja och strö över oregano och svartpeppar före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.