Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Blanda örterna och vitlöken i en mixer och tillsätt en skvätt olivolja. Du behöver4 personer4 laxfiléer, färskaÖrtsalt1 pkt serranoskinka16 potatisar, fast sortOlivoljaFlingsalt3 dl creme fraiche1 dl majonäs1 dl blandade örter, (persilja, timjan, basilika)3 vitlöksklyftor3 msk olivoljaGör såhärTvätta av potatisen och behåll skalet på. 3 vitlöksklyftor
Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 2Under tiden värmer du en panna med lite olja, när det är varmt lägg i lök, chili och vitlök fräs tills löken mjuknat utan att ta färg. 2 st Vitlök
När det är gyllene och doftar kola, ta bort från värmen och tillsätt soja, vinäger och vitlök. Servera den grillade laxen med basilika-och parmesankrämen, sparrissalladen samt nykokt färskpotatis
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Strimla ingefära, chili, vitlök och lök. Grillad lax med lönnsirapGrillad lax med lönnsirap4 pers. Smakrik och fantastiskt god lax som tillsammans med nudlar blir en härlig asiatisk anrättning