Grillad havsabborre recept

En abborre från havet

En abborre från havet

Den godaste seabass jag någonsin ätit var grillad på en liten sylta i Knysna i Sydafrika. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet

Fredag är fiskfredag

Steve beställde fish and chips men eftesom jag inte äter fransk potatis eller fritterad mat så blev det grilladhavsabborre med sallad som var riktigt god, och stor
Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Havsabborren med grillad purjolök och knivmusslor var också lite ojämn, Purjon var full av smak och knivmusslorna goda men fisken tyvärr lite tråkig

På hemligt uppdrag och regnigt AW

Jag har fått en förkärlek för grilladhavsabborre så jag beställde en hel läckerbit. Glad helg på er. Jag hade ingen tidig dansklass i morse då instruktören befinner sig på jobbresa i New York och kunde därför sova så länge jag ville vilket innebar till kl 9
Grillad havsabborre m thai-smaker

Grillad havsabborre m thai-smaker

På spanska heter den lubina, på svenska havsabborre. Det är en fisk som lämpar sig mycket väl för grillning och härlig kryddning
Café Constant – underbar och prisvärd brasseriemat

Café Constant – underbar och prisvärd brasseriemat

I princip allt på menyn lät lockande, eller vad sägs om soppa på färska gröna ärtor med bacon och grillade räkor, kronärtskockssallad med svamp och vinägrett, potatissallad med färsk krabba, kalvkotlett à la Cordon-Bleu, grillad seabream med pesto och grönsaker eller ”Ile flottante – mjuka flytande maränger – med salt karamellsås till dessert

Grillad havsabborre med äppelsallad

1 kg havsabborre eller annan hel fisk. Ta ur fiskarna och fjälla dem, om detta inte gjorts i butiken. Torka fiskarna medhushållspapper och skär 3 snitt på varje sida

Grillad hel havsabborre

Serveras med vitlök, mandarin, persilja serveras med grillad kronärtskockssallad och granatäpple vinägrett (4 pers)

Grillad hel gös med vitlök, mandarin och persilja

4 portioner 2 st hela havsabborrar alt hel gös, abborre, sik 1 st mandarin 1/2 vitlök 1 knippe persilja 1 dl kallpressad olivolja Tillagning Skär skalet av mandarinen, hacka över vitlöken grovt samt persiljan

Fiskfilé Chermoula

havsabborre. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Ansa chilifrukten och ta bort kärnorna. Strimla den fint