Citronen och lime som grillades pressade jag över köttet resp fisken. Färsk oregano, hackad (eller annat kryddgrönt tex persilja som är den vanligaste i denna vinegrätt, koriander, timjan)
korianderblad. Förbered den antingen helt och hållet, förvara i kylen och servera den kall, alternativt grilla eller ugnsstek den marinerade fläskfilén och servera den varm ihop med nudelsalladen
Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten. Putsa fläskfilén och dela den i 2 centimeter långa bitar. 500 g fläskfilé. 2 msk färsk koriander eller asiatisk basilika, finhackad. 500 g fläskfilé 1 tsk finriven, färsk ingefära 0,5 tsk socker 0,5 tsk salt 0,5 tsk grön tabasco 2 små fasta bananer 2 msk jordnötter, grovhackade 2 msk färsk koriander eller asiatisk basilika, finhackad
Här är en ny rub som jag testade till grilladfläskfilé. Fläskfiléngrillades till 67 grader och serverades med coleslaw som ni hittar här. 1/2 tsk Koriander. 1/2 tsk Koriander
Till salladerna grillade vi hela fläskfiléer. Jag fyllde dem denna gången med böngroddar på burk, färsk mango, morotsstavar, räkor, salladslök, koriander, finhackad chili samt inlagd ingefära
Till efterrätt var jag sugen på att testa grillad sockerkaka för det har jag aldrig ätit. Jag hittade receptet på marinaden hos Coop, men jag bytte ut den färska koriandern mot citrontimjan