Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.
Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. ) Enkelt att göra och riktigt gott. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
Grekisk potatis. Idag har varit en solig och härlig dag, perfekt att gå på trädgårdsmässa. Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar
Alltså om kött och potatis. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Hacka lök, vitlök, selleri och morot smått. Skölj linserna och lägg dem i grytan. Salta och peppra. Blanda crème fraiche med riven ost och mjölk till en rinnig sås
Servera kycklingen direkt med den grekiska salladen och tsatsikin. Blanda yoghurt, citronsaft (från en halv citron), citronskal, salt och olivolja i en plastpåse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.