700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. 1Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyftor vitlök salt peppar
Jag väljer alltid kött med omsorg. Det är sällan jag köper hem något annat än ekologiskt kött. Lamm råkar vara mitt favoritkött och är ett bra alternativ till annat rött kött eftersom att det är lite ”mildare” för kroppen
Putsa köttet från senor och hinnor. Lägg köttet i en ugnssäker form, lägg rotfrukterna runt om. Tillaga köttet till en innertemperatur på 68-70 gr, ca 50-60 min. Ta upp köttet och låt vila i bakplåtspapper 10 min
* 2 dl köttbuljong (gärna egenkokad). * ev 1 dl rött vin alt mer köttbuljong. * 1,5 kg grytstek och helst från gräsbetat djur för bästa näringsinnehåll
Ingredienser Mustig Köttgryta För 4-6 personer 1 kg högrev 400 gram champinjoner 2 st gul lök 4 st lagerblad 1 tsk himalayasalt/havssalt 1 tsk kryddpepparkorn 1 st stor kvist rosmarin 2 dl vatten ( kan eventuellt behövas något mer beroende på vilken gryta du har, ska precis täcka köttet) 1 st äpple 2 st morot Efter tycke & smak arrowrot Efter tycke & smak persilja Bryn i animaliskt fett, ghee eller kokosolja Husgeråd Kniv Måttsats Stekgryta