Kött

Kött

  • 24 Recept
Fläskytterfilé i ugn

Fläskytterfilé i ugn

  1 kg Fläskytterfilé. 1  2 deciliter Grädde. 1  1 dl Smetana Eller crème fraiche eller byt ut mot grädde
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. 1Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyftor vitlök salt peppar

Marinad till revbensspjäll

Blanda alla ingredienser och marinera köttet minst en timme. 1 kg kött). Tillaga i ugn på 175 grader i ca
Nillas kryddiga lammgryta med sötpotatis

Nillas kryddiga lammgryta med sötpotatis

Jag väljer alltid kött med omsorg. Det är sällan jag köper hem något annat än ekologiskt kött. Lamm råkar vara mitt favoritkött och är ett bra alternativ till annat rött kött eftersom att det är lite ”mildare” för kroppen
Rökig högrevsgryta

Rökig högrevsgryta

Ingredienser Rökig högrevsgryta För 4 personer Tillagningstid
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

Min något ändrade version är med mindre kött i förhållande till sås, lite andra proportioner på ingredienserna och med egen kryddblandning
Biff stroganoff mjölkfri

Biff stroganoff mjölkfri

800g innerfilé nöt. 1/2 dl Tamarisoja. 1 msk Dijonsenap. 3 vitlöksklyftor. 3 dl kokosmjölk. Smör. 1 tsk paprikapulver
Grekisk kött- och lökgryta

Grekisk kött- och lökgryta

Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt
Mustig Köttgryta

Mustig Köttgryta

Ingredienser Mustig Köttgryta För 4-6 personer 1 kg högrev 400 gram champinjoner 2 st gul lök 4 st lagerblad 1 tsk himalayasalt/havssalt 1 tsk kryddpepparkorn 1 st stor kvist rosmarin 2 dl vatten ( kan eventuellt behövas något mer beroende på vilken gryta du har, ska precis täcka köttet) 1 st äpple 2 st morot Efter tycke & smak arrowrot Efter tycke & smak persilja Bryn i animaliskt fett, ghee eller kokosolja Husgeråd Kniv Måttsats Stekgryta

Köttgryta

Fyll på med 1,5 dl rött vin (+ev fond), och sedan vatten så att det täcker köttet. Förstek. Högrev 1 kg. Gul lök