Rör så såsen inte bränner i botten. Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Till laxarna hade jag gjort två olika såser, en baserad på gräddfil och en baserad på creme fraiche. Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Sillinläggningar är kreativt kökspyssel, så laborera gärna fram egna smaker på såser. Sillinläggningens smak blir rikare om man smakar av såsen med socker, som kompletterar syra och sälta från gravningen
Servera med Nobissås som förrätt, varmrätt eller bufférätt. Såsen skall tjockna som majonnäs. Såsen går utmärkt att göra i förväg och håller minst en vecka i kylen
Blanda alla ingredienser i en skål och servera såsen till laxen. Frys laxen i minst två dygn. Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten