Gravad sås recept

Sås till gravad lax

Sås till gravad lax

Ingredienser Portioner. 4 2 dl crème fraiche 2 msk grovkornig senap (helst osötad) 2 tsk ljus sirap 1 1/2 krm nymalen vitpeppar 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Gravad salmalax med två såser

Gravad salmalax med två såser

Gravad salmalax Gnid in laxfiléerna först med socker och sedan med salt. Hovmästarsås Blanda senap, socker, salt, peppar och vin-äger i en bunke
Gravad röding med kall sås, kornbröd och dillsmör

Gravad röding med kall sås, kornbröd och dillsmör

1Sås2 äggula 2 msk olja salt honung senap färsk dill crème fraîche. Fisk400 g röding (gärna stjärtbit) 2 tsk salt 2 tsk strösocker vitpeppar, nymalen 2 msk färsk dill 1 limefrukt, saft och rivet skal
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Rör så såsen inte bränner i botten. Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

Blanda alla ingredienser i en skål och servera såsen till laxen. På mitt julbord, får den gravade laxen en given plats
Gravad oxfilé

Gravad oxfilé

Skiva filén så tunt som möjligt och servera den med såsen. nobisdressing/gräslökssås. Såsen. nobisdressing/gräslökssås
Påskens gravade laxar

Påskens gravade laxar

Till laxarna hade jag gjort två olika såser, en baserad på gräddfil och en baserad på creme fraiche. Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Inbakad gravad lax med sherrysås

Inbakad gravad lax med sherrysås

Bjud såsen till laxen. Tina degplattorna och lägg dem lite omlott till en rektangel kaka. Kavla ut dem till en stor platta, ca 30x40 cm
Gravad sill – grundrecept

Gravad sill – grundrecept

Sillinläggningar är kreativt kökspyssel, så laborera gärna fram egna smaker på såser. Sillinläggningens smak blir rikare om man smakar av såsen med socker, som kompletterar syra och sälta från gravningen
Gravad lax och gravlaxsås

Gravad lax och gravlaxsås

Så länge jag kan minnas var det far som stod för den gravade laxen och gravlaxsåsen till både jul och påsk, och alla andra gånger däremellan
Gravat viltkött med nobissås

Gravat viltkött med nobissås

Servera med Nobissås som förrätt, varmrätt eller bufférätt. Såsen skall tjockna som majonnäs. Såsen går utmärkt att göra i förväg och håller minst en vecka i kylen
Gravad vitlöksströmming

Gravad vitlöksströmming

Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i strömmingarna och låt stå 2 dygn innan servering. Blanda lagen låt strömmingarna ligga i lagen 4-6 timmar
Gravad strömming med senapssås

Gravad strömming med senapssås

Lägg strömmingsfiléerna på ett fat och häll lite sås över och runt om filéerna. Servera med mer sås vid sidan om
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

Blanda alla ingredienser i en skål och servera såsen till laxen. Frys laxen i minst två dygn. Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten
Gravad laxpasta

Gravad laxpasta

200 g gravad lax. Koka pastan. Skär laxen i tärningar. Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull