Gravat viltkött med nobissås
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur
  • 1½ dl salt
  • 13/4 dl socker
  • 11 msk svartpeppar grovt krossad
  • 11 msk enbär grovt krossad
  • 11 msk konjak eller gin
  • 11 msk olja
  • 12 st ägg
  • 12 ½ tsk fransk senap ljus
  • 15 dl majsolja
  • 11 tsk salt
  • 1½ tsk svartpeppar nymald
  • 12 msk rödvinsvinäger
  • 11 st vitlök finhackad klyfta
  • 12 msk gräslök finhackad (det går även bra med basilika eller slätbladig persilja)Blanda väl: socker, salt, peppar, enbär, sprit och olja i en kopp. Lägg det putsade köttet och kryddblandningen i en rymlig plastpåse. Knyt ihop påsen med plats för vätskan som bildas. Vänd runt ordentligt.
  • 1 Lägg påsen i en skål i kylen 1½ -2 dygn. (Vänd 2ggr/dag)
  • 1 Ta upp köttet och skrapa bort kryddorna. Skär köttet i tunna skivor. Servera med Nobissås som förrätt, varmrätt eller bufférätt. Beräkna 100-150 g/pers.
  • 1 Lägg äggen i kokande vatten och koka i exakt 3 min.
  • 1 Gröp ur äggen och lägg i matberedare. Kör dem med salt och senap. Droppa ner oljan under gång. Såsen skall tjockna som majonnäs.
  • 1 Blanda ner vinägern och vitlöksklyftan mot slutet . Gräslöken blandas i för hand.
  • 1 Låt stå och mogna kallt i minst ½ timme. Såsen går utmärkt att göra i förväg och håller minst en vecka i kylen. Såsen passar till det mesta t.ex. fisk, skaldjur, grönsaker och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.