Gravad löjrom recept

Parmesansoppa med löjrom

Parmesansoppa med löjrom

I originalreceptet var det löjrom, rökt lax, dill och mjölk i, men jag bytte ut det mot sikrom, gravad röding, gräslök och endast grädde
Laxcheesecake med löjrom

Laxcheesecake med löjrom

gravad lax,. Skär upp i lagom bitar och garnera med löjrom och dill. löjrom,. 1 brk löjrom. 1 brk löjrom. Laxcheesecake med löjrom
Maki-sushi med gravad lax

Maki-sushi med gravad lax

Lägg sedan på gurka, avokado, lax och löjrom. 1150 g gravad lax. 170 g löjrom. 14 dl sushiris (grötris går också bra) 4 msk socker 4 msk risvinäger 2 avokador 1 gurka 150 g gravad lax 3 noriark 0,5 dl crème fraiche 70 g löjrom
Gottiga snittar

Gottiga snittar

Löjromscheescake på kavring. löjrom till dekoration. Dekorera sedan med löjrom och dill. 300 g gravad lax, tunt skivad. 300 g gravad lax, tunt skivad
Världens godaste påskmat 2017

Världens godaste påskmat 2017

Jag dukade upp godsaker som tunnbröd (inte hemgjort denna gång), fyra sorters sill – bland annat årets smak från Abba som är Gin & granskott, ägghalvor med majonäs och räkor, Västerbottenpaj, kall paj med lax räkor och avokado, hemgjorda köttbullar, Bullens Beer Banger, vegansk gravad lax och självklart hemgravad lax
Löjromsfyllda ägg

Löjromsfyllda ägg

Det blev kvar lite kräm som jag använde till gravad lax dagen efter och det var också riktigt gott. Till påskbordet hade jag gjort en krämig löjromsröra som jag fyllde ägghalvor med
Festligt till påsk

Festligt till påsk

Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen. 150 g gravad lax. 70 g finkornig löjrom. 4 gelatinblad 150 g gravad lax

En elegant röding

I gravad röding. Jag brukar också använda den gravade rödingen till mina Nordiska Smörgåsar, som jag brukar bjuda på när det är mingelfester med nordisk tema
Citron- och dillsås

Citron- och dillsås

Vi använde såsen till gravad lax, räkor, löjrom och ägg och den passade lika bra till allt. Den här goda såsen/krämen har jag gjort flera omgångar av i påsk
Toast med smak av fjäll och kust

Toast med smak av fjäll och kust

1100 g löjrom eller sikrom. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor