Lite gravad lax med en svensk-fransk senapsröra får komplettera/bryta av. Gräddfilspannacottan är en tacksam bas, här är den kombinerad med löjrom och finhackad rödlök
Lägg sedan på gurka, avokado, lax och löjrom. 1150 g gravad lax. 170 g löjrom. 14 dl sushiris (grötris går också bra) 4 msk socker 4 msk risvinäger 2 avokador 1 gurka 150 g gravad lax 3 noriark 0,5 dl crème fraiche 70 g löjrom
Jag dukade upp godsaker som tunnbröd (inte hemgjort denna gång), fyra sorters sill – bland annat årets smak från Abba som är Gin & granskott, ägghalvor med majonäs och räkor, Västerbottenpaj, kall paj med lax räkor och avokado, hemgjorda köttbullar, Bullens Beer Banger, vegansk gravad lax och självklart hemgravad lax
Det blev kvar lite kräm som jag använde till gravad lax dagen efter och det var också riktigt gott. Till påskbordet hade jag gjort en krämig löjromsröra som jag fyllde ägghalvor med
Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen. 150 g gravad lax. 70 g finkornig löjrom. 4 gelatinblad 150 g gravad lax
I gravad röding. Jag brukar också använda den gravade rödingen till mina Nordiska Smörgåsar, som jag brukar bjuda på när det är mingelfester med nordisk tema
Vi använde såsen till gravad lax, räkor, löjrom och ägg och den passade lika bra till allt. Den här goda såsen/krämen har jag gjort flera omgångar av i påsk
1100 g löjrom eller sikrom. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor