Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
russin, mandelspån. Jämna till ytan så gott det går och strö över mandelspån och russin. Det här är en lite enklare och rustikare variant av fikabröd, något mittemellan sockerkaka och vanligt "bullbröd"
Om du inte gillar gojibär kan du givetvis byta till något annat, russin eller torkade lingon t ex. Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
annat glutenfritt mjöl. Måste kallna innan man skär upp brödet 2 ½ dl boveteflingor (naturligt glutenfria). 2 ½ dl Sempers rena havregryn ( är glutenfria). 1 dl russin