Glutenfri Marsipantårta med Kokos
saraa_
saraa_

Glutenfri Marsipantårta med Kokos

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 Ägg.
  • 1.5 dl Socker.
  • 0.75 dl Havremjöl.
  • 0.75 dl Potatismjöl.
  • 1.5 tsk Bakpulver.
  •  
  • Banankaramell fyllning
  • 1-2 Bananer.
  • 1/2-1 burkar karameliserad mjölk.
  • 2 dl Grädde.
  •  
  • Vaniljfyllning
  • 1 Vaniljstång.
  • 3 msk Socker.
  • 3 tsk Maizena.
  • 3 Äggulor.
  • 3 dl Mjölk.
  • 2 msk Smör.

Beskrivning

    Tårtbotten:
    1. Sätt på ugnen på 175°C.
    2. Bröa en rund form med kokos ca 2 Liter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Blanda de två mjölsorterna och kokos med bakpulvret, vänd ned i smeten och häll i formen.
    5. Grädda längst ned i ugnen i ca 30-45min.
    6. Låt kakan vila i ca 10 min innan du tar ut den ur formen.

    Banankaramell fyllning:
    1. Vispa grädden och blanda med den karameliserade mjölken.
    2. skiva bananen.

    Vaniljfyllning:
    1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Lägg sedan både fröna och stången i mjölken och koka upp. Låt svalna och sätt i kylen för att stelna under dagen eller natten för att dra ur all vaniljsmak.
    2. Dag 2. Ta upp vaniljstången och vispa i resten av ingredienserna förutom smöret. Låt småsjuda i 2 min under vispning. Ta bort från spisen och rör ned kall smör. Ställ krämen kallt så att den stelnar.

    Ihopsättning:
    Skär tårtbotten i 3 delar.
    Lägg de skivade bananerna på första lagret och smeta på karamellgrädden.
    Nästa lager fylls med vaniljkrämen.
    Bre grädde runtom hela tårtan. Avsluta med att lägga på marzipanlocket och dekorera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.