Tårtbotten:
1. Sätt på ugnen på 175°C.
2. Bröa en rund form med kokos ca 2 Liter.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda de två mjölsorterna och kokos med bakpulvret, vänd ned i smeten och häll i formen.
5. Grädda längst ned i ugnen i ca 30-45min.
6. Låt kakan vila i ca 10 min innan du tar ut den ur formen.
Banankaramell fyllning:
1. Vispa grädden och blanda med den karameliserade mjölken.
2. skiva bananen.
Vaniljfyllning:
1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Lägg sedan både fröna och stången i mjölken och koka upp. Låt svalna och sätt i kylen för att stelna under dagen eller natten för att dra ur all vaniljsmak.
2. Dag 2. Ta upp vaniljstången och vispa i resten av ingredienserna förutom smöret. Låt småsjuda i 2 min under vispning. Ta bort från spisen och rör ned kall smör. Ställ krämen kallt så att den stelnar.
Ihopsättning:
Skär tårtbotten i 3 delar.
Lägg de skivade bananerna på första lagret och smeta på karamellgrädden.
Nästa lager fylls med vaniljkrämen.
Bre grädde runtom hela tårtan. Avsluta med att lägga på marzipanlocket och dekorera.
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka. Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka med mandel och kokos. Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf, Mjuka kakor den. Lördag i boet och jag bakar en äppelkaka medkokos och mandel medan H arbetar med videoredigering vad som såsmåningom ska bli en film till paret som gifte sig i sommar
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
En härligt saftig glutenfri mjuk kaka med smak av apelsin, kokos och kondenserad mjölk. Ärligt talat, jag brukar undvika att baka sådana här klassiska mjuka kakor i kakform när jag bakar glutenfritt
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Det finns av flera olika märken och kan köpas antingen på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.