Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschipsoch mandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Jag äter den medkokosmjölk, som jag brukar göra själv i vitamixern. Koka sedan dadlarna (i det vattnet) tillsammans med äpplet som du skivat, skalat och urkärnat tills allt är mjukt
Jag skulle göra två mindre pajer, en till mig själv och en till min pappa, och då han är glutenintolerant bytte jag ut vetemjölet till glutenfritt mjöl i degen till den ena pajen
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka med mandel ochkokos. Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf, Mjuka kakor den. Lördag i boet och jag bakar en äppelkaka medkokosoch mandel medan H arbetar med videoredigering vad som såsmåningom ska bli en film till paret som gifte sig i sommar
Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakaooch mjöl, sikta om det är klumpigt mjöl. Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Rör ned kokosoljan eller mandeloljan och servera genast med valfria tillbehör. Teff är ett fantastiskt glutenfritt alternativ för oss som är glutenintoleranta och inte kan äta "vanligt" mjöl
Toppa medkokos, ge den ett lätt tryck så det kommer ner i smeten. Kakan var väldigt saftig och den höll sig dessutom saftig i flera dagar i box med lock på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.