Här har jag gjort en härlig långpannekakamed havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Hoppar du över saffranet så får du en mycket god sockerkaka, den blir väldigt god som gräddbakelse eller jultårta med lite mosade bär som fyllning och med vispad grädde, bär och citronmeliss som garnering
färska bär, kakao, chokladsås och vispad grädde till garnering. För att få till en ordentligt tårtkänsla dekorerade jag med chokladsås, vispad grädde och färska bär
Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt kakan sedan svalna. Blanda medbären. Grundreceptet utgår från ”Vår Kok Bok”, men anpassad till allergiker och med annan fyllning
En annan god kaka där mina läckra björnbär kommit till användning hittar du här. Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem
Ta ut och stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Dekorera den avsvalnade kakanmed färska bär. Det här är en väldigt god men också mäktig kaka, kan vara bra att tänka på innan du vet vad du ska servera den till för sammanhang