En slather är en lite tunnare glaze som ofta används i USA. Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna
Lägg på ett fat och pensla med glazen från skålen som inte varit i kontakt med det råa köttet. Vi tyckte inte att glazen hade så mycket smak, men det kan man ju kanske fixa med färsk ingefära istället för kryddan och/eller lite vitlök
Min man rimmade kotletterna ganska snabbt, och penslade dem mot slutet av tillagningen med en äppelglaze innehållandes både rivet äpple och äppelcidervinäger, som gav dem en härligt klibbig, kryddig yta
Glaze. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper och pensla över glazen så att den täcker. Förra veckan hade jag Linas Matkasse så detta är den tredje rätten jag gjorde
Rör ihop glazen och pensla kotletterna tunt på båda sidor. Glaze. Grilla köttet cirka 3-5 minuter per sida och pensla med ytterligare glaze mot slutet av grillningen. Servera med portvinsås, myntayoghurt och stekt potatis 4 fläskkotletter à 250 g
Vi åt bland mycket annat precis sådana Roasted and Chargrilled Ibérico Pork Ribs with Quince Glaze and Celeriac Purés som ni ser på den lånade bilden, och de var rent överjordiskt saftiga
Pensla med den hemmagjorda grilloljan i receptet eller med någon god glaze som du brukar använda. Semester i sommarstugan vid Kalmarsund, det brukar betyda en sväng till Olas gårdsbutik i Bröms för att skaffa potatis och en vända till Blomlöfs fiskrökeri i Brömsebro för att få fisk
Pensla hela tiden med en glaze eller grillolja så får man en god smak. Jag läste häromdagen ett inlägg hos Linda som har bloggen Kryddburken som handlade om hur man får fläskkotletter möra och goda
Banka ut kotletterna lite och pensla på glazen. Du behöver4 st fläskkotletter8-10 små potatisar1 st scharlottenlöken halv burk creme fraichesaltsmörvitpepparGlazen1 dl sweet chili2 msk japansk soya1 tsk lakritspulver1 msk olivolja1 msk mörk sirapBlanda glazen. 4 st fläskkotletter
Låt fläskkotletterna ligga i glazen medan du klyftar potatis, palsternacka och päron. Den söta och heta glazen med honung, sambal oelek och ingefära passar perfekt till den karaktäristiska smaken av palsternackan och så päronen som blir söta, mjuka och lite rostade i ugnen
KOTLETT MED ÄPPELGLAZE. Här får en hemgjord äppelglaze sätta smak på köttet. Äppelglaze. Äppelglaze. Pensla med glazen under grillningen och vänd ofta, så att köttet inte bränns
Rör ihop glazen och pensla kotletterna tunt på båda sidor. Glaze. Grilla köttet ca 3 minuter per sida och pensla med ytterligare glaze mot slutet av grillningen. 4 benfria fläskkotletter
Glazen funkar också jättebra på exempelvis fläskkotletter eller annat kött. Koka ihop samtliga ingredienser till glazen tills hälften av vätskan återstår