Gös buljong recept

Fisksoppa med Östgötsk Gös och Räkor

Fisksoppa med Östgötsk Gös och Räkor

Späd med apelsinsaft och buljong. P Abborren är slut men gösen hade några filéer kvar av som jag var lite fundilersam över vad jag skulle hitta på med
Fisk med tomatrisotto och basilikabuljong

Fisk med tomatrisotto och basilikabuljong

Basilikabuljongen. Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixer och häll på het buljong. Servera risotton med fisken och basilikabuljongen runt om
Nyårsbuffé, supé eller bara en kort krönika…

Nyårsbuffé, supé eller bara en kort krönika…

En stekt gösfilé med kokt potatis kan för många anses vara en för enkel mat till nyår men får du tag i färsk gös och slänger ihop din egen Hollandaisesås så kommer du vara kung eller drottning för en kväll bland dina gäster
Vår godaste fisksoppa

Vår godaste fisksoppa

Välj fisk som är fast i köttet, t ex marulk, gös, lax, hälleflundra. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljong, hummerfond och kryddor
Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Buljongen du får kan du använda som stomme till sås och till fisksoppa. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

Små rullade spättafiléer, fin färsk gös eller gädda är härligt gott, men billigare än den dyrbara laxen
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Sila ner buljongen. Koka en fiskbuljong, eller lös upp 1-2 fiskbuljongtärningar i vatten. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 1 liter fiskbuljong

Bouillabaisse

Häll av och spara buljongen samt musslorna. Häll av och spara buljongen samt musslorna. ½ gram saffranbuljongen från musslorna
Fiskgryta med ris och ärtor

Fiskgryta med ris och ärtor

Mustig och rejäl fiskgryta med hemgjord buljong. Buljong. Buljong. Sila sedan av grönsaker samt skal och koka ner buljongen till hälften
Gösfilé och en härlig dillsås med pikant smak.

Gösfilé och en härlig dillsås med pikant smak.

Häll i buljong, vin och grädde och koka ner till halva mängden. Fast så fasligt länge sedan är det inte, det har inte ens gått tre veckor sedan vi mumsade i oss gösen med den där sötsura dillsåsen, signerad Leif Mannerström/Håkan Mårtensson
Brunch med gänget

Brunch med gänget

Det blev en fiskgryta som grund och sen tog man själv av tillbehören, gös, lax, pilgrimsmussla, räkor, musslor, krutonger och citrusaioli
Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling

Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling

Häll på grädden, buljongen, sardellerna låt allt koka ihop och tjockna en aning. 600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar. 11 dl grönsaksbuljong. 1600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar 1 l vatten 1 dl salt 1 dl socker. 1Gräddig ostronskivling600 g ostronskivling 2 msk smör 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2,5 dl grädde 1 dl grönsaksbuljong 1 msk finhackade sardeller 1 dl finhackad dill/persilja