Laga rätten av någon annan fisksort, t ex torsk, gädda eller gös. Om du själv rensar fisken, så ta vara på skrov, ben och skinn och koka en god buljong på detta
En stekt gösfilé med kokt potatis kan för många anses vara en för enkel mat till nyår men får du tag i färsk gös och slänger ihop din egen Hollandaisesås så kommer du vara kung eller drottning för en kväll bland dina gäster
Buljongen du får kan du använda som stomme till sås och till fisksoppa. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller
Sila ner buljongen. Koka en fiskbuljong, eller lös upp 1-2 fiskbuljongtärningar i vatten. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 1 liter fiskbuljong
Häll i buljong, vin och grädde och koka ner till halva mängden. Fast så fasligt länge sedan är det inte, det har inte ens gått tre veckor sedan vi mumsade i oss gösen med den där sötsura dillsåsen, signerad Leif Mannerström/Håkan Mårtensson
Häll på grädden, buljongen, sardellerna låt allt koka ihop och tjockna en aning. 600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar. 11 dl grönsaksbuljong. 1600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar 1 l vatten 1 dl salt 1 dl socker. 1Gräddig ostronskivling600 g ostronskivling 2 msk smör 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2,5 dl grädde 1 dl grönsaksbuljong 1 msk finhackade sardeller 1 dl finhackad dill/persilja