Kula potatisen, stek sedan i gåsflott och timjan. Skär loss klubborna och confitera med några lagerblad och timjan tills köttet börjar släppa från benen
Lägg i timjan/rosmarin och salta och peppra generöst. 2 msk gås- eller ankfett. 2 kvistar timjan och/eller rosmarin. 2 msk gås- eller ankfett. 2 kvistar timjan och
En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka. ½ tsk timjan. Fikonsås till stekt ankbröst2 msk hackad gul lök1 liten vitlöksklyfta, fnhackad1 skiva bacon, finstrimlad½-1 tsk vitpepparkorn, krossade1 morot, finhackad2 msk vetemjöl1½ dl madeira1 dl + 2 msk rött vin2 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong3+2 strimlade torkade fikon½ tsk timjan3 msk hackade persiljestjälkar½ lagerblad1 msk kinesisk soja1 msk smörFräs lök, vitlök, pepparkross, bacon och morot i smör. Häll i vatten, buljongtärning, 3 strimlade fikon, timjan, persiljestjälkar, lagerblad och soja och låt det koka upp
Fyll gåsen med äpple, katrinplommon och timjan. Gåsen. - Små skalade, halvkokta potatisar, som sedan steks i gåsfett och smaksätts med salt, peppar och timjan
Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
på anka och gås som kokas i sitt eget fett. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
på anka och gås som kokas i sitt eget fett. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
förslagsvis hals, hjärta och lever av gås. 1 msk timjan. 3 dl gåsblod. Reducera äppelmusten till 1 dl. Blanda reduktionen med alla ingredienser förutom blod och vetemjöl i en gryta