Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis. 1,5 kg fransyskaellerrostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 5 st ancho- eller chipotle-chili3 1. 5 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)5 2. 1,5 kg fransyskaellerrostbiff
Skär sedan upp rostbiffen antingen ljummen eller kall. Enkel gräddsås eller rödvinssås. Fransk rostbiff. Du kan göra sås på skyn genom att blanda skyn med grädde eller rött vin och kalvfond
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Ett salt, mört kallskuret kött serverat på buffé, exotisk planka eller till varm, krämig potatisgratäng… Det är så förbenat gott alltså
Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. idealmjöl, vetemjöl eller maizena. Ni måste testa och gör mycket, matlådor, frys in eller bjud hem vänner
fransyska. Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff ellerrostbiff ca 5 min, innanlår ellerfransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare