Hemmagjord rostbiff med potatissallad
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • Rostbiff på fransyska ca 6-8 port (som ensamrätt)
  • 1 kg fransyska
  • 1 msk salt
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 2 msk kikomansoja
  • 1 msk honung
  • Lägg köttet i en ugnsfast form.
  • Blanda samman salt, rosmarin, timjan, soja och honung och pensla in köttet med blandningen.
  • Stick in en köttermometer mitt i köttbiten.
  • Ställ formen med köttet mitt i ugnen på 125 grader i ca 1½ timme till innertemperaturen är 60 grader Låt steken vila i 10 minuter innan du skivar upp den.
  • Potatissallad
  • 700 g potatis
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sellerisalt
  • kapris
  • Koka potatisen, låt den svalna och dela i lagom munsbitar.
  • Blanda samman crème fraiche, majonnäs, salt och kapris, smaka av och blanda därefter försiktigt ner potatisen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.