Hel rostad fläskkarré med gremolata och lite rotfrukter funkar väl en dag om man har lite mer tid att fixa middagen, eller varför inte till helgen kanske
Fläskkarré med asiatiska smaker 4-6 port1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl (för att koka sås av marinaden)Marinad3 pressade vitlöksklyftor4 dl kinesisk soja1 dl vatten½ dl ketchup1 tsk sambal oelek½ msk rödvinsvinäger2 msk farinsocker30 g riven färsk ingefära (ca 5 cm lång bit av en normaltjock ingefära)Rör samman alla ingredienserna till marinaden i en gryta som köttet precis får plats i, det ska alltså vara tight mellan grytans kanter och köttet. Dagens sallad blev en variant på rotfruktssalladen med asiatiska smaker, denna gången slängde vi i broccoli, röd och gul paprika,solrosfrön och litchiefrukter (ca 10 st konserverade) tillsammans med rotfrukterna från detta receptet. 1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl
4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Förslagsvis rostade rotfrukter. Placera fläskkarrén i mitten av grytan. servera rostade rotfrukter på ett fat eller skål samt grönsallad, gelé och chutney till
Många har svårt för fläskkarré, men rätt tillagad och med schyssta tillbehör är det en höjdare. Barnen ratade rotfrukterna, förutom potatisen men gillade köttet mycket
4 ca 900 g fast potatis 1 bit purjolök ca 100 g rotselleri ca 100 g palsternacka 1 rött äpple ca 600 g benfri fläskkarré 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl torkade plommon 2 lagerblad 5 kryddpepparkorn 1 msk vitvinsvinäger 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1 tsk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 1/2 kruka hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur. Själv tänkte jag servera pulled pork med hemmabakade hamburgerbröd eller nybakad baguette, coleslaw och rostade rotfrukter