4 900 g fast potatis 1 rödlök ca 600 g benfri fläskkarré 1 msk smör eller margarin 1 tsk maizena majsstärkelse 1 dl matlagningsgrädde 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl mjölk (gärna 1,5 %) 1 msk soja 1 rött äpple salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag har funderat en tid på att smaksätta den kära köttbiten med lite sötare smaker. Det händer om än inte så ofta, att idéer som tyckts som säkra kort visar sig resultera i ganska mediokra, eller rent av rätt så misslyckade försök till nyskapande
4 900 g fast potatis 1 rödlök 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1 rött äpple salt och peppar 150 g haricots verts 1 romansallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Dela och kärna ur äpplena. Blanda salt, peppar, fänkålsfrön och kanel med smör-&rapsolja. Skiva köttet och servera med äpple, lök, sky och t ex kokt eller pressad potatis
Dela äpplena och låt dem steka med de sista. Vispa ur formen med vattnet och häll skyn i en kastrull. Skär steken i skivor och servera med sås, potatis och ugnsbakade äpplen
Marinad till fläskkarrén. Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Myntasås med äpple. Pressa i vilöksklyftan och smaka av med nymalen svartpeppar och salt
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.