Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten. Kall sås. Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor
Red med maizena ljus redning om såsen blir för tunn. Blanda svampspad (eller vatten), grädde, yoghurt, salt, peppar, paprika, persilja och vitlök, häll blandningen i grytan
Ta sen ut pannan och strö över fläskfilén och marinaden, paprikorna och löken. Den kalla såsen som serveras till får man inte missa att göra, den skålen brukar vara tom när vi ätit klart
Red med maizena ljus redning om såsen blir för tunn. Blanda svampspad (eller vatten), grädde, yoghurt, salt, peppar, paprika, persilja och vitlök, häll blandningen i grytan
Ingredienser 1,8 kg potatis(ar) 1 st röd paprika , i strimlor 1 st gul paprika , i strimlor 3 st tomat(er) , skivade 1 burk(ar) fetaost , i kuber 1 st gul lök(ar) , i strimlor 2 st fläskfilé(er) , ca 1 kg Marinad till fläskfilén 3 klyfta(or) vitlök(ar) , 3-4 klyftor, pressade 1 dl olivolja , 1-1. 5 1,5 tsk sambal oelek 2 msk soja Kall sås 4 msk majonäs 2 klyfta(or) vitlök(ar) , pressade 2 tsk salladskrydda 4 dl turkiskyoghurt 1 st limefrukt(er) , pressad saft efter tycke Köp receptet
Det blev grillad hel fläskfilé, klyftpotatis (som ni för övrigt hittar en jättebra beskrivning på hur man gör här, hos Lena), barnförbjuden vitlökssås och en supergod avocadosallad