CHAMPINJONSÅS. Champinjonsås + portvin = sant. CHAMPINJONSÅS. Och det hade jag alldeles glömt bort tills jag här om dagen hittade en flaska bortglömd marsala i kylskåpet
För ett tag sedan gjort jag en gammal favorit här hemma, nämligenfläskfilé med champinjonsås. Såsen gjorde jag vidsidan om men precisinnan jag serverade så hällde jag över allt i stekpannan så att fläskfilénfick ”gotta” tillsiglite
Baconlindadfläskfilé. Dela fläskfiléni två stora delar och stek dem så de får färg. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott tillmiddag. Efter litefunderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Bryn dem hastigti smör. Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter
Dubbelmarineradfläskfilé . Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
Bryn fläskfilén hel i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och koka ihop. Skär ett längsgående snittmittifilén och lägg den nu avsvalnade filén på den utrullade smördegen
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.