Fläskfilé med sesamfrön recept

Fläskfilé med sesamfrön

Fläskfilé med sesamfrön

Fläskfilémed asiatisk touch. Blanda marinaden i en skål och lägg i fläskfilén. Det var gott det med. Ta upp köttet ur marinaden och vänd den i sesamfrön så att hela filén täcks
Dubbelmarinerad Fläskfilé Asian Style

Dubbelmarinerad Fläskfilé Asian Style

Eller varför inte klyftor av sötpotatis som rostats i ugn medsesamfrön och strös över med rikligt hackad koriander precis innan servering
Wokad fläskfilé

Wokad fläskfilé

Häll därefter i buljong tillsammans med övriga ingredienser. Här behöver det inte vara just fläskfilé, man kan ta kyckling, nötkött, lax etc
Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg
Fläskfilé med hoisinsås

Fläskfilé med hoisinsås

Strö över sesamfrön och koriander. Servera gärna med creme fraiche smaksatt med ingefära och chili. ca 600 g fläskfilé. 3 msk rostade sesamfrön. Det kan med fördel stå över natten, men jag lät det bara stå i ca 20 min. ca 600 g fläskfilé. 2 morötter 4 salladslökar 3 msk rostade sesamfrön
Helstekt fläskfilé med chilisås

Helstekt fläskfilé med chilisås

Blanda såsen med chilipeppar och limeskal och värm den under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris
Smördegsinbakad fläskfil'e med aromsmör

Smördegsinbakad fläskfil'e med aromsmör

4 pers 1 fläskfilé ca 700 g salt o peppar 1 rulle färsk smördeg 1 inlagd grillad paprika 2 msk tapenade 20 g rucolasallad ½ kruka basilika 1 äggula sesamfrön Aromsmör 75 g smör 1 msk hackad basilika rivet skal av en ½ lime salt o peppar Rödvinssky 1 msk. 1 fläskfilé ca. 1 äggula sesamfrön
Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad

Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad

1 fläskfilé olja, till stekning 2-3 msk hoisinsås 2 msk sesamfrön salt svartpeppar, nymalen. 1 fläskfilé olja, till stekning 2-3 msk hoisinsås 2 msk sesamfrön salt svartpeppar, nymalen
Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar

Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar

Hoisinglaserad fläskfilé600 g fläskfilé 2 msk japansk soja 1 dl hoisinsås 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja neutral rapsolja, till stekning. 1Ingefärsnudlar300 g vetenudlar, breda 4 salladslökar, tunt skivade 2 klyftor vitlök, rivna 7 cm färsk ingefära, riven 1,5 dl neutral rapsolja 5 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1 msk risvinäger 1 tsk strösocker 2 msk sesamfrön, rostade (gärna både svarta och vita). 1Till garnering färsk koriander sesamfrön
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Ta upp köttet ur marinaden och torka av det lätt med hushållspapper. sesamfrön. 2 st fläskfilé. Gör marinaden först
Fläskfilé med asiatiska smaker

Fläskfilé med asiatiska smaker

Trä köttet på spett och vänd dem sedan i sesamfrön. Rensa fläskfilén ren från hinnor och överflödigt fett
Kryddhet fläskfilé

Kryddhet fläskfilé

Servera med den hackade parikan och en grönsallad och ris. Grilla filén på medelvärme i ca 20 min. 2 fläskfilé
Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Strö över sesamfrön och hackad koriander. Servera med créme fraiche. Sätt ugnen på 175°. Blanda ingredienserna till ruben och klappa in det i köttet