Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Bryn nu fläskfilén i smör runt om i den varma stekpannan. Perfekt till buffén och picknick med smak av Italien av de soltorkadetomaterna och balsamvinäger från Modena
-) Gott med både potatispuré och ris till. Bra maträtt om man är många, då fläskfilén tillagas hel. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkadetomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkadetomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. Lägg sedan fläskfilén i en ugnsfast formRör om grädden (ovispad) med chunky salsasåsen i en skål och häll över fläskfilén Ställ in i ugnen i ca 17 minKLART. Du kan även med fördel förbereda fyllningen och göra i ordning allt och bara sätta in den i ugnen 15-20 min före den ska serveras. ca 800 gr fläskfilé. 2 dl soltorkadetomater
Ansa fläskfilén och skär den till mindre bitar. Servera med några stänk tryffelolja och vitlöksbröd. Ha därefter ner strimlad paprika, serranoskinka och soltorkadetomater
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven. 500-600 g fläskfilé. 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja. 8 cocktailtomater
Servera med hemmagjort potatismos och en sallad medtomater och gurka. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.