1. Stek gullök i olivolja och smör tillsammans med salt, peppar och chiliflakes.
2.Hacka sedan körsbärstomater i fyra delar och lägg i dem. Låta koka upp så tomaterna loch öken blir ordentligt mjuk.
3. Häll sedan i vitt vin och de konserverade tomaterna. Låt puttra en liten stund och hacka sedan en kruka timjan och en kruka dill och häll i. Häll sedan i buljongtärningarna och vattnet.
4. Låt koka upp i ca 15 min och häll sedan i grädde.
5. Hacka under tiden fänkål och morötter till tunna stavar och lägg dem i en skål med salt, peppar och chiliflakes.
6. Smaka av och krydda med salt, peppar och vin om det behövs.
7. När det smakar bra hackar du upp fisken i små kuber och häller i den tillsammans med räkorna. Häll sist i grönsakerna.
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fisksoppa med torsk och lax. Enkel och snabb soppa som smakar gudomligt bra i detta ruskväder. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.