Fisksoppa
Carl Bernhardtz
Carl Bernhardtz

Fisksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 gullökar
  • 1 paket Körsbärstomater
  • 2 konservburkar körsbärstomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 krukor dill
  • 1 kruka timjan
  • 6 morötter
  • 2 Fänkål
  • Vitvin
  • 3 tärningar fiskbuljong + 0,5 l vatten
  • 5 dl Grädde
  • Chiliflakes
  • 400 gram lax
  • 400 gram torsk
  • 200 gram räkor

Beskrivning

    1. Stek gullök i olivolja och smör tillsammans med salt, peppar och chiliflakes.

    2.Hacka sedan körsbärstomater i fyra delar och lägg i dem. Låta koka upp så tomaterna loch öken blir ordentligt mjuk.

    3. Häll sedan i vitt vin och de konserverade tomaterna. Låt puttra en liten stund och hacka sedan en kruka timjan och en kruka dill och häll i. Häll sedan i buljongtärningarna och vattnet.

    4. Låt koka upp i ca 15 min och häll sedan i grädde.

    5. Hacka under tiden fänkål och morötter till tunna stavar och lägg dem i en skål med salt, peppar och chiliflakes.

    6. Smaka av och krydda med salt, peppar och vin om det behövs.

    7. När det smakar bra hackar du upp fisken i små kuber och häller i den tillsammans med räkorna. Häll sist i grönsakerna.

    8. Servera med aioli och vitlöksbröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.