1. Skär skåror i köttet, fler och tätare skåror på köttsidan och stek det sedan på båda sidor tills det får färg i en stor stekpanna.
2. Blanda ihop kanel, spiskummin, paprikapulver och oregano i en mortel, gnid in sedan in det i skårorna i oxbringan. Krydda med salt och peppar och häll över olivolja.
3. Lägg i lagerblad, paprika, passerade tomater och köttbuljongen i en stor gryta.
4. Kärna ur och hacka chili. Hacka rödlöken och koriander.
5. Lägg i chilin och löken i den stora stekpannan tillsammans med oxbringan. Stek i ca 5 minuter. Lägg sedan över allt från stekpannan till grytan och låt den vara i ugnen på 170 grader i 4,5 h. Rör om då och då och häll i kallt vatten om det behlvs.
6. Dra isär köttet. Ta bort lagerbladen. Häll i rödvinsvinäger och koriander efter samk.
Är det nån mer än mig som älskar chili cheese bollar. När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Chili con carne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Blir det över så är chilin ännu godare dagen efter. (chilipeppar). Hacka lök och vitlök samt chilin. ) Fräs hacket i rikligt med olivolja, fräs också chilipulvret
Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chili con carne. Denna chili con carnen kan vara något av det godaste jag vet och lagas flitigt här hemma
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.