Chili
Carl Bernhardtz
Carl Bernhardtz

Chili

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg oxbringa
  • 1 hel kanel
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 rågad msk oregano
  • olivolja
  • 2 lagerblad
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 x 400 g passerade tomater
  • 1-2 tärningar köttbuljong
  • 3-4 röda chilis
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe koriander
  • Rödvinsvinäger
  • Tortillabröd
  • Gräddfil
  • GUACAMOLE
  • 6 ripe avocados
  • 1 bunch of fresh coriander
  • 1 small red onion
  • 4-5 limes
  • 4 ripe mixed colour tomatoes
  • 1-2 fresh red chillies

Beskrivning

    1. Skär skåror i köttet, fler och tätare skåror på köttsidan och stek det sedan på båda sidor tills det får färg i en stor stekpanna.

    2. Blanda ihop kanel, spiskummin, paprikapulver och oregano i en mortel, gnid in sedan in det i skårorna i oxbringan. Krydda med salt och peppar och häll över olivolja.

    3. Lägg i lagerblad, paprika, passerade tomater och köttbuljongen i en stor gryta.

    4. Kärna ur och hacka chili. Hacka rödlöken och koriander.

    5. Lägg i chilin och löken i den stora stekpannan tillsammans med oxbringan. Stek i ca 5 minuter. Lägg sedan över allt från stekpannan till grytan och låt den vara i ugnen på 170 grader i 4,5 h. Rör om då och då och häll i kallt vatten om det behlvs.

    6. Dra isär köttet. Ta bort lagerbladen. Häll i rödvinsvinäger och koriander efter samk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.