Skär sellerin på samma sätt. Tillsätt saffran, fänkålsfrön och chiliflakes tillsammans med tomatpuré. Rör då och då och tillsätt morot, selleri och fänkål
Hon hade lax istället för vit fisk och skippade sellerin, hälsar hon. Sandy bjöd på en god och värmande fiskgryta där vi satt i hennes fina kuvös och myste
Tillsätt hackad selleri och fänkål. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 stjälk blekselleri. 0,5 g saffran. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt
Soppan, eller snarare grytan är en klassisk fiskgryta med saffran, vitt vin och mycket vitlök. Tillsätt vin och saffran samt de krossade tomaterna och slutligen vattnet
Tillsätt saffran och tomatpuré och låt det fräsa med i nån minut. Skiva sellerin tunt. Servera med tomat- och saffranscrème fraiche och eventuellt frasiga baugetter
Krydda med fishsauce och saffran, smaka av och tillför ev limesaft och cognac. 100 g smör / 0,5 dl vetemjöl / fond / 3 dl vispgrädde / 1 burk (2 dl) smetana / 1 dl vitt vin / 0,5 fiskbuljongtärning / 0,25 kalvbuljongtärning / 0,5 g saffran / 5-10 droppar fishsauce / 1 morot / 100 g små körsbärstomater / 5-6 hg fisk (sej, lax, kattfisk) / saft från 0,5 citron / 0,5 kg räkor med skal / 1 kg musslor i skal / 200 g sockerärtor / saft från 0,25 lime / ca 10 cm snedskuren purjolök (cm bred från den vita delen) / 2-4 cl cognac. 2 msk olivolja / skal från 0,5 kg havskräftor / 0,5 purjolök (den gröna delen ) / 2 vitlöksklyftor / 1 morot / 2 cm fänkål / 2 cm selleri / 3 dl vitt vin / 3 dl vatten / 1 kvist dragon / några kvistar timjan / 1 lagerblad / 1-2 tsk flingsalt. / 0,5 g saffran. / 2 cm selleri
Tillsätt hackad selleri, krossade tomater, krossad vitlök, grön chili, 1 hackad fänkål, hackad gul lök, krossat citrongräs och lagerblad. Sila fonden i en ny kastrull, tillsätt saffran och reducera i 30-40 minuter. 2 selleristjälkar. 1 g saffran
Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs med grönsakerna i någon minut. Skiva sellerin tunt. Servera med tomat- och saffranscréme fraiche och ev frasiga baguetter
Tillsätt hackad selleri och fänkål. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g Jäst Original Färsk. 1 st Stjälkselleri. 5 g Saffran