Skölj och skiva selleri. Fräs på selleri, morötter, potatis och purjolöken en liten stund i olivoljan. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri). 3 msk konc fiskfond. Häll på vatten och fiskfond, låt puttra 5-8 min, låt det inte bli överkokt. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri)
Jag har som nyårslöfte att lära mig äta selleri, en av de äckligaste grönsaker jag det. Jag lagade hans recept nästan rakt av, men minskade på sellerin (får ju ta det lite lugnt såhär i början
Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 2 selleristjälkar. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Skär sellerin i bitar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg. 1 selleristjälk. 4 msk konc fiskfond
500 g rotfrukter t ex morot, persiljerot, selleri, potatis. 2 msk koncentrerad skaldjursfond eller hummerfond eller ersätt vattnet med hemkokt skaldjur-, hummer- eller fiskfond
Börja med fiskfonden. Skala löken och dela grovt, skala morot och dela, dela selleri samt stek allt i smör tillsätt lite socker, Lägg i fiskrenset och häll över Noilly Prat samt vatten så att det täcker
fiskfond (det går bra med sådan på flaska, måtta i enlighet med mängd vätska och smaka av. Här har de fått annat sällskap i form av ett stomp på potatis, persiljerötter och selleri men fortfarande är det den goda grönkålsmoussen och vermouthsåsen som ackompanjerar
Blanda i vin, fiskfond och eventuellt lagerblad och vitpeppar i en kastrull. Koka sockerärterna i några minuter eller fräs selleri och rädisor i smör om du väljer dessa som tillbehör
Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri. Selleri i skivor. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp