Tillsätt en burk körsbärstomater och slå på vatten och fiskfond. Seafood & fish som jag använt i detta recept innehåller bland annat tomat, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, saffran, morot, fänkål och dillfrön
Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 1 msk lantbuljong , eller fiskfond. 5 tsk gurkmeja
Jag blandade ner en gnutta gurkmeja i apelsinsåsen, bara för färgens skull. Blanda zestet med saften av apelsinen, crème fraiche, fond och eventuellt gurkmeja i en traktörpanna
6 personerSoppan5 morötter ca 200 g 1 gul lök ca 100 g 5 st potatisar ca 750 g ½ röd och ½ gul paprika ca 150 g 4 msk smör2 vitlöksklyftor finhackade2 msk tomatpure2 msk thaisås (sweet chili)2 ½ dl vitt vin5 dl matlagningsgrädde1 liter mjölk5 msk hummerfond3 msk fiskfond1 msk dill350 g torskfilé300 g sejfilé½ tsk saltSaffransröra (Jag valde att utesluta saffran och tog gurkmeja istället )2 ½ dl majonnäs2 dl crême fraiche2-3 pressade vitlöksklyftor1 påse saffran 0,5 g1 krm sockerSkala morötter, lök och potatis. Tillsätt hummerfond och fiskfond, dill och paprika och koka ytterligare i 10 minuter. 3 msk fiskfond
denna ekologiska citronpeppar med gurkmeja i. 2 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 4 dl creme fraiche 2 dl mjukost (Fjällbrynt hushåll, extra smak) ½ dl mjölk 1 pressad citron GÖR SÅHÄR. 2 msk fiskfond eller