Fiskfond citron recept

Hummersoppa med sparris och citron

Hummersoppa med sparris och citron

Vispa ihop crème fraiche med citron och smaka av med salt och peppar. Toppa med hummer, råmarinerad sparris och citronfraiche
Spättagratäng med dill och citron

Spättagratäng med dill och citron

Smaka av såsen med dill och citron. 1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning. 1 msk citron, pressad. 1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning 1 tsk dill. 1 msk citron, pressad
Stekt lax med citrongräddsås och kokt potatis

Stekt lax med citrongräddsås och kokt potatis

Citrongräddsås. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
Lax med färg

Lax med färg

Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. citron pressad. Pressa över citron och krydda med paprika, timjan, peppar och salt
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

fiskfond. Rör ner buljong, citronsaft/skal. 1 citron, skalet + saften. Sätt ugnen på 200 gr. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor
Lax med tomatsås

Lax med tomatsås

citron. Pressa citron över laxen och krydda med Pasta Rossa, ev. citron. 2 msk fiskfond. Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen. 2 msk fiskfond
Skaldjursgratäng.

Skaldjursgratäng.

Koka riset med fiskfond/buljongtärning. Garnera med skaldjur, dill och citron. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla löken och fräs blank och smidig med spenat utan att den tar färg
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 3-4 msk flytande fiskfond. 1 msk saft av pressad citron
Ugnsbakad lax med dill & citronsås och slungad färsk gurka

Ugnsbakad lax med dill & citronsås och slungad färsk gurka

4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. 2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. 0,5dl Citronsaft