Häll på citronsaft, fiskfond och koka ner till ca halva mängden återstår. Smörstekt regnbågsfilé med sås på färsk basilika och citron samt pommes duchesse
Citrongräddsås. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
citron. Pressa citron över laxen och krydda med Pasta Rossa, ev. citron. 2 msk fiskfond. Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen. 2 msk fiskfond
Koka riset med fiskfond/buljongtärning. Garnera med skaldjur, dill och citron. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla löken och fräs blank och smidig med spenat utan att den tar färg
4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. 2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. 0,5dl Citronsaft