Tillsätt olja, sirap,salt, det uppkokade vattnet och mjölet och så rågsikten till det blir en deg. Det kallar jag mys Farmor Sigrids råglimpa1 näve mjöl2 dl vatten0,5 liter ljummet vatten2 msk olja1 kaffekopp sirap1 tsk salt1 liter rågsikt, kanske mer1 paket jästGör så här. 1 liter rågsikt
Skålen som alltid var fylld med polkagrisar (dit farfar alltid smög och åt karameller), farmors nybakta sockerkaka som hon matade fåglarna med, när vi alla samlades i soffan och kollade på diabilder, grannarna som hade höns dit vi gick för att köpa ägg, somrarna då vi badade i regntunnan
3 dl rågsikt. 3 dl rågsikt. Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning. En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa
Tillsätt resten av degvätskan, socker, sirap, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet, rågsikten och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
Vetebröd med rågsikt. 50 gr jäst1 dl majsolja eller rapsolja1 dl sirap (mörk eller ljus, spelar ingen roll)3 tsk salt10 dl rågsikt13 dl vetemjölHäll i mjölet i din hushållsassistent eller i en bakbunke, spara lite till utbakningen. 10 dl rågsikt
10 dl rågsikt. 10 dl rågsikt. Den här söndagskvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Nu har jag precis avslutat en timmes långt försök att leka rörmokare